Uleiul de Tamanu este un ulei natural extras din boabele de nuci de Tamanu. Copacul Tamanu este vesnic verde si este gasit in tarile tropicale. Acest ulei are o varietate de beneficii pentru sanatatea noastra, fiind un ulei complet natural. Contine 3 clase de lipide, acizi grasi si agenti antiinflamatorii.

In mod traditional uleiul de Tamanu a fost folosit in Fiji pentru ameliorarea durerii de sciatica, zona zoster, nevralgii si reumatism, pentru care este eficient. In 1918, cercetatorii asociatiei Farmacopeea din Franta au inceput cercetarea uleiului de Tamanu, acestia devenind rapid impresionati de proprietatile uleiului de Tamanu.

Uleiul de tamanu are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Proprietati unice de cicatrizare si proprietati anti-nevralgice. Are o aroma placuta si usoara, este folosit si ca ingredient in lotiuni, creme, unguente si alte produse cosmetice.

In media apar din ce in ce mai multe informatii despre uleiul de tamanu si beneficiile acestuia. Astazi o sa vorbim si noi despre acest ulei minune si va prezentam cateva moduri in care se poate folosi uleiul de tamanu si cum ne poate acesta imbunatatii viata:

1. Pentru acnee

Uleiul de Tamanu este un tratament foarte eficient pentru acnee. Este dovedit ca are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Poate fi folosit in tratamentul zilnic impotriva acneei.

2. Foarte bun pentru par

Uleiul de Tamanu a fost folosit foarte mult timp ca ingredient in produsele cosmetice pentru par. Nu este de mirare ca daca il folositi singur si nediluat ca tratament pentru par acesta va avea efecte uimitoare. Indiferent de tipul de par vei observa o imbunatatire majora.

3. Masarea pielii

Utilizat pentru a trata diverse boli ale pielii, de la boli usoare pana la cele severe. Rezultatele din teste au iesit foarte bune, uleiul de tamanu il puteti folosi ca si crema hidratanta pentru piele. De asemenea are si protectie UV.

4. Ingrijire faciala

Acest ulei de tamanu este foarte bun in prevenirea ridurilor, are efect anti-imbatranire si proprietati care lupta impotriva acneei. De asemenea uleiul de tamanu a aratat efecte pozitive in regenerarea celulelor pielii faciale.

5. Vindeca arsurile

Proprietatile uleiului de tamanu au fost dovedite si au avut un impact pozitiv in calmarea rapida a arsurilor si la vindecarea acestora.

6. Caderea parului

Uleiul de tamanu este foarte bun ca si tratament impotriva caderii parului si agent pentru stimularea cresterii parului. Acest lucru a fost descoperit pe baza unui test facut cu cateva mii de persoane voluntare, intr-un timp mai indelugat s-a descoperit ca parul a inceput sa creasca si sa devina mult mai des.

7. Impotriva vergeturilor

Deoarece este un ulei eficient in reducerea pigmentarii pieli si a cicatricilor, acesta functioneaza perfect pentru tratarea si prevenirea vergeturilor.

8. Impotriva eruptiilor cutanate

Uleiul de Tamanu are proprietati antibacteriene, antifungice si proprietati de vindecare, ceea ce il face un prim candidat pentru tratarea eruptiilor cutanate.

9. Demachiant

Uleiul de Tamanu a inceput sa fie folosit ca si demachiant iar doamnele/domnisoarele care au inceput sa-l foloseasca au mentionat ca este de departe cel mai bun demachiant.

 

Uleiul de Tamanu il puteti cumpara accesand urmatoarele link-uri:

Produsele cosmetice de la Bozo sunt 100% naturale, nerafinate, presate la rece si ECO-certificate.  Produsele sunt certificate ISO 9001:2008 si ISO 14001:2004 ceea ce inseamna ca sunt de o calitate superioara.

DACA TI-A PLACUT DISTRIBUIE ARTICOLUL SI PRIETENILOR TAI:
facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail