Răspândirea rapidă a virusului care provoacă COVID-19 a stârnit alarmă la nivel mondial. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că acest focar de coronavirus răspândit rapid este o pandemie, iar multe țări se prind cu o creștere a cazurilor confirmate. În SUA, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) recomandă oamenilor să fie pregătiți pentru perturbări în viața de zi cu zi, care vor fi necesare dacă coronavirusul se va răspândi în comunități.


Ce trebuie să știu despre spălarea eficientă a mâinilor?

Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, mai ales după ce mergeți la baie; înainte de a mânca; și după ce îți suflai nasul, tușești sau strănut.

  • Dacă săpunul și apa nu sunt disponibile cu ușurință, folosiți un produs de igienizare pe bază de alcool cu cel puțin 60% alcool, acoperind toate suprafețele mâinilor și frecându-le împreună până când se simt uscate.
  • Spălați întotdeauna mâinile cu apă și săpun dacă mâinile sunt vizibil murdare.
  • Site-ul de spălare a mâinilor CDC  are instrucțiuni detaliate și un videoclip despre procedurile eficiente de spălare a mâinilor.


Pentru mai multe informații și pentru a citi întregul studiu științific, vizitați site-ul oficial ,,Harvard Health Medical School".